Hírek

Az Algyő ellen játszotta felnőtt csapatunk a soron következő hazai mérkőzését.
 
Sajnos megint nem sikerült jól kezdeni. Pontatlan támadások, gyenge helyzetkihasználás és szellős védekezés jellemezte az első félidőt. Így egy gólos hátrányt sikerült összeszedni az első harminc percben. A második játékrész elején összeszedettebb játékkal sikerült fordítani és ezt a mérkőzés végéig megtartani.
 
Törökszentmiklósi Székács KE - QSM-Algyő 34 - 29 (15-16)
 
Szloska Krisztián edző: “Erőtlenül, gyengén játszottunk. Látszik a csapaton a fáradtság. Remélem a következő két mérkőzésen a jobbik arcunkat fogjuk mutatni."


{loadmoduleid 105}

 

{loadmoduleid 106}

Két hiányzóval utaztunk el Kondorosra. Sajnos a mezőkövesdi különítmény nem állt a csapat rendelkezésére.

A mérkőzés elején Holló Alex lerohanásaival sikerült előnyre szert tenni. Ötletes gyors passzokkal a ziccereket belőve a félidőben már hét góllal vezettünk. A második játékrészben tovább növeltük a különbséget és a 13 gólos vezetés birtokában kicsit kiengedtünk. A meccs végkimenetele nem volt kérdés, így újabb sikert értünk el.

Kondorosi KK - Törökszentmiklósi Székács KE 34 - 38 (13-20)

Szloska Krisztián edző: "Örülök annak, hogy gyorsan és pontosan tudtunk játszani a rutinos játékosokból álló Kondoros ellen. Végig motiváltak voltunk. Külön öröm, hogy Kovács Henrik személyében újabb fiatal játékos tudott bemutatkozni a felnőtt csapatban."
 
A bajnoki szünet után hazai pályán fogadta a felnőtt csapatunk a Kiskunmajsa csapatát. 
 
A Székácsos fiúk már a mérkőzés elején nem hagytak kétséget, ki nyeri a mérkőzést. Rögtön öt gólos előnyre tettek szert. A félidő végéig sikerült gyors lerohanásokkal kilenc gólra növelni az eredményt. A második játékrész sem hozott semmi bravúrt, így ötletes, kreatív játékkal itthon tartottuk a pontokat.
 
Törökszentmiklósi Székács KE - Kiskunmajsai KC 39 - 28 (19-9)
 
Szloska Krisztián edző: "Sikerült több taktikai variációt kipróbálni. Remélem hasznosítani tudjuk majd az előttünk álló mérkőzéseken. Gratulálok a csapatnak és örülök, hogy mindenki komolyan vette a találkozót."
 
 

Kövess minket a Facebook-on

Rólunk


Hirdetés


„Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy
Ahol megtörtek ott leszel erős, ahol vesztettél ott leszel
legyőzhetetlen, ahol el akarnak felejteni, ott leszel felejthetetlen”
                               (Punnany Massif)


Székács ke logo2016 ver2 web
Mindenkinek, aki szereti a kézilabdát, és figyelemmel kíséri a munkánkat, örömmel hozom tudomására, hogy a Székács Kézilabda Egyesület megalakulása után 12 évvel, a Nemzeti Bajnokság I/B osztályába lépett.
2003-as megalakulásunk óta rendkívüli nehézségekkel, küzdelmekkel, sikerekkel, kudarcokkal, de mindig az előrelépés szándékával tarkított bõ egy évtized áll mögöttünk. Az elmúlt években még a legnehezebb helyzetekben, a megszűnés határára sodródva, sodortatva sem gondoltunk arra, hogy feladjuk! Minden akadályt új kihívásnak tekintve, rendre megtaláltuk a továbblépés lehetőségét. Alapvető célkitűzésünk az évek során nem változott! E szerint: Városunk/régiónk 8-19 éves korú gyermekei számára biztosítsuk a szabad idő hasznos eltöltését, járuljunk hozzá testi és szellemi fejlődésükhöz - korunk nem kevés káros szenvedélyt kínáló világában - figyelmüket az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás irányába tereljük és végül, de nem utolsó sorban utánpótlást neveljünk a világszínvonalú magyar kézilabdasport számára. Az értékrendek felborulásának világában értéket teremtsünk, olyan tulajdonságokat alakítsunk ki, amelyek a ma világában háttérbe szorultak, de ezek nélkül nem létezik egyéni és társadalmi fejlődés.
Sikereinket, eredményeinket nagyon sok munkával, kitartással, alázattal, saját erőnkből értük el!
Utánpótlás nevelésünk legékesebb bizonyítéka, hogy elmúlt években egy csapatra való 1996 -1998-ban született utánpótláskorú játékosunk igazolt el tőlünk, NB I-NB I/B osztályú egyesületekbe. Közülük néhányan Holló Alex, Kóródi Dávid, a korábbi korosztályokból Polgár András, Szöllősi Balázs, Kóródi Roland - megjárva a magasabb osztályokat - visszatértek hozzánk és kitartásuk, tehetségük, szorgalmuk eredményeképpen, most hétről hétre itt játszhatnak. Örömet szerezve Önöknek és tovább öregbítve városunk kézilabdasportjának hírnevét.
Szándékaink, célkitűzéseink a magasabb osztályban sem változnak. Nem kerestünk, nem igazoltunk„ nagy neveket”. Továbbra is elsősorban azokra számítunk, akik kivívták a magasabb osztályban való szereplés jogát. Bízunk azokban, akik városunk szülöttei, vagy utánpótlás korukban nálunk nevelkedtek, hiszen miért ne volnának képesek a magasabb osztályban való helytállásra.
Fontos tényezőnek tartom, hogy felelős sportvezetés és felelős gazdálkodás eredményeképpen a TAO rendszer,  valamint szponzoraink segítségével teljes körűen fedezzük működési kiadásainkat (utazási és szállásköltségek, sportfelszerelések, terembérleti díjak, edzőtáborokat és csarnokunkban lebonyolított tornákat, stb.) levéve a terhet ezzel a családok válláról.
Külön köszönjük városunk képviselő testületének, hogy mellénk álltak és a feltételek megteremtésében segítségünkre vannak. Mindez azt bizonyítja, hogy városunk vezetői kiemelten fontosnak tartják az egyetemes emberi kultúra azon részét, amelyet testedzésnek, sportnak hívnak.
Köszönjük szponzorainknak - akik szerencsére szép számmal vannak - hogy a legnehezebb időkben is mellénk álltak, hiszen sikereink és eredménnyink elérése nélkülük nem lett volna lehetséges.
Tisztelt Közönségünk!
Önöknek is köszönjük, hogy elmúlt években kitartottak mellettünk, jelenlétükkel, szimpátiájukkal segítettek bennünket. A magasabb osztályban is fontos szerepe lesz Önöknek. Hazai és idegenbeli mérkőzéseinken, ha elkísérnek bennünket, erõt adnak a csapatnak és reményeink szerint jól is szórakozhatnak. Reméljük, az elkövetkezendő hetekben, hónapokban és években sok örömet, kellemes kikapcsolódást szerzünk Önöknek!

Kovács Béla
Törökszentmiklósi Székács
Kézilabda Egyesület
Elnöke